Media (رسانه ها)، جمع واژه لاتین Medium(رسانه) است.رسانه معانی متعددی دارد که اغلب همپوشانی دارند. درفرهنگ انگلیسی آکسفورد، این گونه تعریف شده است:
هرجسم واسط که از طریق آن یک نیرو بر اشیایی در یک فاصله معین عمل می کند یا از طریق آن، تاثیرات و نظراتی به سوی حواس پنجگانه منتقل می گردد.
این تعریف تقریباً جایگاه رسانه را درتبلیغات مشخص می کند. نظرات و تاثیرات، آگهی ها هستند و رسانه های اصلی که وظیفه انتقال آنها را دارند؛ روزنامه ها ، نشریات، تلویزیون، رادیو، وسایل حمل و نقل عمومی، بیلبوردها، تلویزیون های شهری، بستر فضای مجازی ، شبکه های اجتماعی و…
تبلیغ کنندگان باید برای انتقال پیام های خود، به رسانه ها پول پرداخت می کنند. این موضوع ما را به سوی سه معیار
پایه ای که تبلیغ کنندگان براساس آن درباره اثربخشی همه رسانه های تبلیغاتی قضاوت می کنند، رهنمون می سازد:
- چند نفر در بازار هدف تبلیغ کننده به رسانه مورد نظر دسترسی دارند؟ آنان چه کسانی هستند؟
- هزینه استفاده از این رسانه چقدراست؟(درمقایسه با رسانه های جایگزین)
- درجایگاه یک رسانه تبلیغاتی، به ویژه برای کالاها و خدماتی که قرار است تبلیغ شوند، چه میزان قدرتمند و ترغیب کننده است؟
جایگاه رسانه چیست ؟
رسانه ها رکن دوم تبلیغات هستند. تلویزیون، رادیو، سینما، فضای مجازی ، شبکه های اجتماعی، مطبوعات و دیگر اقلام چاپی، آگهی نامه های تبلیغاتی، بیلبوردها و تلویزیون های شهری امروزه در ازای مبالغی که از تبلیغ کنندگان دریافت
می کنند آگهی ها را منتشر می کنند.90درصد بودجه تبلیغ کنندگان سهم رسانه است وآژانس های تبلیغاتی فقط 10 درصد از کل مبلغ بودجه تبلیغات را به عنوان حق العمل دریافت می کنند. گرچه تبلیغ کنندگان و رسانه ها، ازهرنظر، بیشترین و فعال ترین بخش های سه گانه ی تبلیغات را به خود اختصاص می دهند،هیچ کدام جزئی از صنعت تبلیغات به شمار نمی آیند.